krem z czerwonej soczewicy

 " Pomidory i oregano czynią potrawę włoską, wino i estragon – francuską. Kwaśna śmietana zamienia ją w potrawę rosyjską, a cytryna i cynamon – w grecką. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie chińskie, a czosnek czyni je smacznym."  - Alice May Brock
 Kochani czas zacząć wspaniały weekend.  Z racji że dziś piątek serwuję na obiad  Krem z czerwonej soczewicy. Zapraszam.

składniki:
 -100g soczewicy czerwonej
 -średnia marchewka
 -1pietruszkaw korzeniu
 -1/2  posiekanej natki  pietruszki
 -1/2 pora średniego lub mały por cześć biała 
 -2 duże mięsiste pomidory
 -2 duże łyżki koncentratu pomidorowego
 -2 małe łyżeczki posiekanej natki pietruszki lub kolendry
 - pol l wody
 -2 łyżki naturalnego jogurtu gęstego do przystrojenia
 - bagietka
Przygotowanie

Komentarze

Popularne posty