krem z czerwonej soczewicy
" Pomidory i oregano czynią potrawę włoską, wino i estragon – francuską. Kwaśna śmietana zamienia ją w potrawę rosyjską, a cytryna i cynamon – w grecką. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie chińskie, a czosnek czyni je smacznym." - Alice May Brock
Kochani czas zacząć wspaniały weekend. Z racji że dziś piątek serwuję na obiad Krem z czerwonej soczewicy. Zapraszam.
składniki:
-100g soczewicy czerwonej
-średnia marchewka
-1pietruszkaw korzeniu
-1/2 posiekanej natki pietruszki
-1/2 pora średniego lub mały por cześć biała
-2 duże mięsiste pomidory
-2 duże łyżki koncentratu pomidorowego
-2 małe łyżeczki posiekanej natki pietruszki lub kolendry
- pol l wody
-2 łyżki naturalnego jogurtu gęstego do przystrojenia
- bagietka
Przygotowanie
Kochani czas zacząć wspaniały weekend. Z racji że dziś piątek serwuję na obiad Krem z czerwonej soczewicy. Zapraszam.
składniki:
-100g soczewicy czerwonej
-średnia marchewka
-1pietruszkaw korzeniu
-1/2 posiekanej natki pietruszki
-1/2 pora średniego lub mały por cześć biała
-2 duże mięsiste pomidory
-2 duże łyżki koncentratu pomidorowego
-2 małe łyżeczki posiekanej natki pietruszki lub kolendry
- pol l wody
-2 łyżki naturalnego jogurtu gęstego do przystrojenia
- bagietka
Przygotowanie
Komentarze