cake popy
Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. - Anthelme Brillat-Savarin
Cake popy czyli ciasteczkowe lizaki przywędrowały do nas z Ameryki i podbiły odrazu nasze serca a szczególności serca tych najmniejszych. Postanowilam się z wami podzielić swoimi cake popami, które zrobiłam mojemu synowi na zeszłoroczne urodzinki. Pomysł wstawienia tego tutaj podsunęły mi dwie bardzo zaprzyjaźnione kulinarnie znajome z fb :) Dziekuję im za to a w tym roku planuje też coś nowego stworzyć...
Zapraszam
Składniki
-150 g masła
- 150 g cukru
-1 op cukru waniliowego
-2 jajka
-szczypta soli
-300g maki pszennej
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-250 ml mleka
Przygotowanie :
Masło, cukier, cukier waniliowy oraz jajka ucieramy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia i mleko i ostrożnie mieszamy. Nagrzewamy maker cake pop (do wypieków ciasteczkowych lizaków) wylewamy ciasto i wypiekamy od 5do 8 minut . Po ostygnięciu lizaków dekorujemy wedle uznania.
Smacznego!
Cake popy czyli ciasteczkowe lizaki przywędrowały do nas z Ameryki i podbiły odrazu nasze serca a szczególności serca tych najmniejszych. Postanowilam się z wami podzielić swoimi cake popami, które zrobiłam mojemu synowi na zeszłoroczne urodzinki. Pomysł wstawienia tego tutaj podsunęły mi dwie bardzo zaprzyjaźnione kulinarnie znajome z fb :) Dziekuję im za to a w tym roku planuje też coś nowego stworzyć...
Zapraszam
Składniki
-150 g masła
- 150 g cukru
-1 op cukru waniliowego
-2 jajka
-szczypta soli
-300g maki pszennej
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-250 ml mleka
Przygotowanie :
Masło, cukier, cukier waniliowy oraz jajka ucieramy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia i mleko i ostrożnie mieszamy. Nagrzewamy maker cake pop (do wypieków ciasteczkowych lizaków) wylewamy ciasto i wypiekamy od 5do 8 minut . Po ostygnięciu lizaków dekorujemy wedle uznania.
Smacznego!
Komentarze